Второкласници от ОУ „Бачо Киро“ зарадваха с подаръци децата в Дома в Дебелец

Днес /18.12.2017 г./ учениците от всички втори класове в ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново на целодневно обучение зарадваха с подаръци малчуганите в Дома за медико-социални грижи в Дебелец. Техни пратеници в Дома и инициатори за дарението са педагозите Габриела Начева, Вероника Манева, Лидия Петкова и Кристина Денчева.

По думите на учителките второкласниците с огромен ентусиазъм се включили в инициативата да зарадват с подаръци децата от Дома в навечерието на Коледа. Нищо от това нямаше да бъде факт, ако не бяхме получили подкрепата на родителите на децата и затова сърдечно им благодарим, подчерта Габриела Начева.

Стойността на подаръците им възлиза на 223 лв. и 60 ст., като включва 60 бр. топки; 30 бр. кукли; 30 бр. камиончета; 30 бр. флумастери; 30 бр. оцветявки; 23 бр. цветни моливи; 25 бр. пластилин; 40 бр. химикали; 30 бр. тетрадки малък формат. В дар за децата бяха поднесени и лакомства – 60 бр. бисквити „Орео“.

Подаръците на „малките ангелчета“ с благодарност прие директорът на ДМСГД – Дебелец д-р Анелия Георгиева.

Ден по-рано торбички с лакомства дариха и децата от IV „г“ клас в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново.

Към момента децата на резидентна грижа в Дома в Дебелец са 11 на брой. Целодневни услуги към Дневния център в Дебелец получават 11 деца, а други 39 деца са обгрижвани от специалистите почасово.

Информационен портал „RegNews“, 18 декември 2017 г.