С вълнуващо тържество в Дома в Дебелец отбелязаха два празника

С детско тържество в Дебелец отбелязаха две годишнини на Дома за медико-социални грижи за деца и Дневния център към него. Малчуганите бяха подготвили песни, стихчета и игри. Със своите изпълнения те поздравиха многобройните гости, уважили празника. Младите таланти от танцов клуб “Анджи” при Сдружение “Гражданска инициатива – Дебелец 2002” зарадваха своите приятели от дома с хореографиите “Московски кадрил” и “Горска приказка”. С поздрав се включиха и  ученици от ОУ”Д-р Петър Берон” – Дебелец. Песни изпълниха деца от групата на Наташа Кънчева.

“Днес честваме 20 години от създаването на Дневния център и 65 години от разкриването на Дома за медико-социални грижи за деца в Дебелец. Предлаганите от нас медицински, здравни и социални услуги са с високо качество. Те са насочени към децата със специални потребности и техните семейства. С подобряване на здравния им статус ние допринасяме за реализацията им в обществото като пълноценни граждани на България. Благодарим на всички, които през годините ни оказваха безрезервна подкрепа и съдействие, на целия екип на дома за всеотдайността, неуморния труд и любовта, която раздават на децата, както и на всички родители”, заяви в приветственото си слово д-р Анелия Георгиева, директор на дома.

На празника присъстваха кметът на Община В. Търново Даниел Панов, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, гости от Министерство на здравеопазването, Областна управа, Филиалът на Медицински университет – Варна във В. Търново, МОБАЛ “Ст. Черкезов”, ДКЦ, Дирекция “Социално подпомагане”, дарители и родители.

“Това тържество нямаше да бъде факт, ако екипът на Дневния център не беше толкова отдаден на своята работа. Близо 40 години от своя живот Анелия Георгиева е посветила на Дома и Дневния център към него. Поклон за всичко онова, което правите в единство с неправителствените организации, представителите на бизнеса, изпълнителната, местната и законодателната власт”, каза кметът Даниел Паново.

Николай ВЕНКОВ

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

В. ЯНТРА ДНЕС